Konferencija Klaipėdoje: Lietuvos uost(eli)ų plėtra


Jei rytoj 2024-01-26 būsite Klaipėdoje Indijos Respublikos Nepriklausomybės dienos proga (bet tai – kita tema apie cirką su girtais klounais ant šlubų ponių), tai būtinai nueikite į konferenciją, skirtą Lietuvos uostų (buriuotojams aktualiau – uostelių, kas dzūkiškai vadinama marinomis) plėtrai.

Nes man ten nuvykti nėra kaip (dar ir pardaviau savo kabrioletą) – kaip ir niekas pasisakyti ten manęs nepakvietė, nors, kaip galite spręsti iš šio tinklaraščio nekart keltų temų apie tai, pasisakyti tikrai turėčiau apie ką.

Juolab, kad kaip pranešėjai ir su prof. Vytautu Rakučiu praeitą vasarą jau sudalyvavome vienoje nacionalistų konferencijoje Česlovo Milošo gimtinėje – jam, mačiau, patiko mano trumpas pasakojimas apie okinaviečius, iš kurių kaip tauta mes galime pasiimti teigiamų pavyzdžių ateičiai, o man patiko patrolinti gynybos klausimais, kad vietoje Bilotaitės vielinės tvoros verčiau Anušausko betoninius dantis prie Medininkų įmūrytų prieš rusų tankus.

Jei ši konferencija bus ne šiaip apsikeisti mintimis, kaip būtų, jeigu būtų (kaip sako RS280 “Legen_la“ škiperis Andrius D. originale ne visai lietuvių kalba: “smagiai laiką praleidome – apsiėjome be muštynių“), tačiau ir priimti bent kažkokią rezoliuciją dėl tolimesnės strateginės plėtros vizijos ir praktinių žingsnių, kam išties Seime prof. Vytautas Rakutis pasitarnautų, tai aš tik pasidžiaugčiau, kad bent kažką nuveikti bus galima (taip palyginus su jau realizuotu lenkų projektu, tarkime).

Belaukiant uostelių plėtros… (iš tumblr – va kokias asociatyvias foto reikia parinkti, marketingistai!)

Aišku, būtų gerai ir turėtų etatinį su Vyriausybės suteiktais atitinkamais įgaliojimais po to šių planų koordinatorių, nes, žinote, savaime niekas nepasidaro, o apjungti bendrai atitinkamų institucijų pastangas ir tikslingai nukreipti finansus tikrai derėtų.

Kas konferencijoje dalyvausite, papasakokite ir man – tai bus jūsų žodis publikuotas ir čia.

Ačiū ir ahoy!

P.S. konferencijos transliacijos įrašas:


Didelis ačiū rėmėjams Patreon, kur šis įrašas buvo publikuotas 2024-01-20, o taip pat dar dėkoju atskirai balsuojantiems savo pinigais per PayPal!

Komentarų: 2

Parašyk atsiliepimą čia:

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.