Apie & kontaktai

Ahoy!

Šis mano tinklaraštis rašomas banguotai (kaip jūra, atsiprašant už kalambūrą), nes be to, kad gyvenimas karts nuo karto užbanguoja, tai būna, kad daugiau dėmesio paskiriu kitiems savo projektams ir tinklaraščiams (kaip antai – Punkonomics, Seiikan ar Neskaitau).

Kaip bebūtų, širdies gilumoje vis tiek liksiu nebeišgydomas burių ir jūros romantikas.

Per šimtmečius Lietuva, taip irgi lyg mano tinklaraštis, tai atsikurdama nors ir ne iki būtos “nuo jūros iki jūros“ dydžio, tai vis ne savo dėka “prapuldinama“ iš valstybių sąrašo, jau įsibrido į jūrą, ir su Klaipėdos uostu bei Karinėmis Jūrų Pajėgomis, ir nebe vienu civilių laivu bei laiveliu, pagaliau save gali pavadinti jūrų valstybe, kuri netgi ir Jūros šventę švenčia, ir vis plačiau yra minima netgi kaip nacionalinė Buriuotojo diena – ir dar tie buriuotojai Lietuvos vardą garsina savo laivių žygiais per vandenynus ir aplink pasaulį, bei rungdamiesi ir nugalėdami tarptautinėse regatose.

Ir nors to jūriškumo, atrodo, yra gausiai, ir tas lietuvio kraujas sūrus tarsi jūra, bet virsmas į jūrinės tautos būseną, manau, iki galo dar nebaigtas, ir dar šio bei to mums vis pritrūksta. Dar juk tūlam pėda dirbamos žemės, į ją nagais ir ragais įsiremti, ar žaliuojančio miško ošimas, viliojantis grybais ir atbaidantis erkėmis, juk širdelę šildo labiau už nenuvaldomą poreikį būti užsuptam bangos iki svajingos palaimos arba pykinančio blogumo, ar netgi būtinai pamatyti, o kas ten slypi už horizonto, kur susilieja dangus su jūra ar vandenynu.

Tad šio tinklaraščio nuo pat pradžių suformuluota kukli misija išlieka ir toliau nepakitusi – jūrinės tautos link.

Veiklos tame tautos įjūrinime tikrai užteks visiems!

Kadangi autoriui nelabai įdomios sportinės regatos, tai čia ir nėra daug rašoma apie sportinį buriavimą. Kaip ir profesine veikla, deja, dar niekaip nesu susietas su jūra, todėl visiškai nekonkuruoju su tomis temomis rašančiais lietuvių autoriais ir jų leidiniais (kuriuos pats patyliukais paskaitau, be abejo, ir su mielu noru skaitytojams rekomenduoju).

Ir kol vis dar neturiu nuosavos laivės, ir joje dar neplūduriuoju kur vietiniame marių užkampyje arba išvis kitoje gaublio pusėje, tai čia kol kas nerasite ir anksčiau Sodros nustatyto termino į pensiją išėjusiojo valkatos kruizerio rašomo dienoraščio – raktinis žodis: kol kas.

O įrašų temas jūs nesunkiai galite atsirūšiuoti pagal savo poreikius per jų kategorijas iškart po rodomo meniu kairėje pusėje.

Mėgstantiems dainuoti – jūrinės dainos su akordais gitarai tinklaraštyje yra surandamos po žyma #grojaraštis čia kategorijoje Muzika & Dainos, kur taip pat stengiuosi supažindinti su marinistine dainuojamąja pasauline klasika per mano padarytus adaptuotus lietuviškai vertimus.

Jei norėsite paremti, tą galite padaryti per Patreon paskyrą, tapę mano rėmėjais: https://www.patreon.com/Burvedys

Norintys susisiekti asmeniškai elektroniniu paštu, įskaitant ir dėl autorinių teisių jūrinėms dainoms, tą irgi gali padaryti (nuo 2022-09-15 dėl google godumo pakeistas paštas iš buvusio skipper.lt į):

  • egidijus taškas nasevicius eta gmail taškas com

Čia derėtų kreiptis, jei norite savo knygos apžvalgos, o tą knygą perskaitymui man derėtų irgi atsiųsti, savaime suprantama.

Ačiū, kad skaitote, dalinatės, komentuojate ir paremiate!

Autorius Buriuotojų dienoje suokalbininko Audriaus (pavardė užslaptinta pagal EU GBDR 2016/679 direktyvą) laivėje Kauno mariose – foto © Gintautas Mauricas.