LBS pranešimas – renginys šiandien:


Diplomavimo taisyklių pokyčiai

Šį ketvirtadienį, balandžio 18 d. Vilniuje, klube “Gluck” (Upės g. 6, po Baltuoju tiltu) LBS tarybos narys Linas Baublys pristatys burinių jachtų įgulų narių diplomavimo taisyklių pokyčius. Galėsite užduoti klausimus, diskutuoti, teikti pasiūlymus. Susitikimo metu bus prisatytas ir naujasis buriuotojų žurnalo „Vėjo!3″ numeris. Susitikime bus pristatyti ir Nacionalinės buriavimo akademijos šių metų planai. Laukiame Jūsų ketvirtadienį, balandžio 18 d. 18.30 val. klube „GLuck“, Upės g. 6, Vilnius, po Baltuoju tiltu.

Ketvirtadienio pokalbius organizuoja buriuotojų žurnalas “Vėjo!3″, Nacionalinė buriavimo akademija ir Kintų buriavimo mėgėjų klubas “Marių burės”.

* * *

Aš tai pasiūliau diplomus spausdinti ne ant popieriaus, o ant veršio odos.

Gali būti, kad bus priimtas kompromisinis variantas – pergamentas.

Komentarų: 16

  1. t.y. poreikis gal ir yra, ir jis tikėtinai augtų. pasiūlos nėra. tiksliau siūlomas produktas nepartauklus, komplikuotas ir nekonkurentabilus lyginant su tuo, ką turi pvz kaimynai, arba lyginant su alternatyvomis, pasiekiamomis tautiečiams – kad ir pačio patirtis su YIT

    Patinka

    1. Dėl IYT visiškai sutinku. Jei būčiau investavęs ir pasirinkęs šitą kelią, ko gero, dabar turėčiau nuosavą mokyklą ir čia pilnai mokyčiau pagal IYT, o ne LBS programą, ir tikrai priversčiau LBSą pasitempti. Tiesą sakant, aš darbo grupėje ir siūliau iškart žiūrėti ne kaip pagerinti tai, ką turime (nes aplinkybės šikną spardo), o iškart žiūrėti globaliai į konkurenciją. Taip ir savo pakopas atitinkamai sudėliojau. Jei būtų pagal mano pasiūlymą, tai nekiltų klausimų, ar galima konkuruoti, nes iškart konkuruotume. Bet gal to LBSui, tarkime, ir nereikia?

      Juolab, kad poną Dovydėną siutina (nes tie jo susikalti sklypo kuoliukai yra vakarykštė diena) ir mano požiūris ne iš rusų atėjusią šūdkalbę vartoti, vadinant tai, neva, olandiška (sic!), bet imti iškart angliškas sąvokas ir tada adaptuoti. Mes su Pauliumi Kovu apie tai truputį persimetėm (juolab, kad jo tėvas Jurgis yra lietuviškų sąvokų šalininkas), tai irgi susimąstė, o kodėl mes vartojame tai, kas neturi jokios prasmės – stabdo naujokų mokymą ir visiškai netinka integruotis ir į tą patį VOR, kur jau turime savo atstovą startuosiantį. Taip ir matau, kaip jis groto ieško, nors komanda ir olandų… 😀

      Tad net ir šita dalis turėjo būti apsvarstyta ir priimtas sprendimas. LBS darbo grupė tokių siekių neturėjo, tad jei ilgai temps, tai iki tavo minėtojo 2020 metų termino darkart reformą turės. Arba tiesiog gyvenimas už juos viską išspręs savaime: ir su MėSA, ir su IYT ir pan.

      Patinka

  2. Gali būt Regitra. Gali ir MSA tuo užsiimt. Juk motoristais užsiima.

    O dėl poreikio… Verta pagalvot kur slypi to šaknys. Ar tik ne LBS ausys kyšo iš už seno patriušusio kelmo?

    Patinka

    1. Čia gal nėra tokio intereso, kiek supratau, kad stabdyti. Čia yra klausimas apie pokyčių reikalingumą. Kaip sakė smauglys Kaa Maugliui – labai sunku nertis iš odos, varliūkšti. 🙂

      Patinka

  3. na, asmeniškai vis labiau stiprinu muomonę, kad LBS sunkiai susitvarko su jai deleguota užduotimi – diplomavimu. net galėčiauteigti, kad MSA perėmus tai, viskas supaprastėtų, pagreitėtų. Kolei kas pagal veiklos rezultatą teigčiau, kad LBS tikslas ne skatinti buriavimą o kuo mažiau į jį naujokų įsileisti.

    lieka apsišarvuoti kantrybe ir laukti kito susirinkimo ir jo rezultatų. tada daug maž viskas ir paaiškėti turėtų.

    Patinka

    1. Estai pavedė viską kelių policijai – mūsų atveju, būtų net ne MėSA, o Regitra. Ko gero, susitvarkytų iš tiesų greičiau ir paprasčiau, o ir dalį kadrų iš visuomeninės pas save įdarbintų specialistais. Tik poreikio didelio nėra – kiek tų buriuotojų tėra?

      Bijau, kad jei ambicijos arba nerangumas ims viršų, tai mėsininkai mielai perims viską iš LBSo net neatsiklausę, kaip tai padarė motoristų atveju. Kalbėjom apie tai su A. Končiumi, jį situacija irgi neramina.

      Patinka

  4. štai ištrauka iš protokolo

    “Pateiktą diplomavimo taisyklių (DT) projektą priimti už pagrindą. Palaukti A. Dovydėno paruošto DT projekto redakcijos varianto ir išanalizavus spręsti kitame posėdyje.“

    tai arba nepateiks, nes nespėjo, arba pateiks paskutinę dieną, ir taryba nespės išanalizuoti ir vėl viskas bus nukelta iki kitų susirinkimo. tada vėl cikliukas iš pradžios, pvz duos pasiūlymą patikslinti kai kurias vietas, ir nutars vėl analizuoti pataisytą redakciją dar kito susirinkimo metu. taip nejučiom prasidės sezonas ir tokiem dalykam tiesiog nebeliks laiko arba nesusirinkinės kvorumas, nes tarybos nariai gi taip pat žmonės, buriuoja.

    Bet gal be reikalo aš čia taip pesimitiškai. juk mano mintys paskatintos palyginti trumpos, vos kelerių metų patirties susijusios su LBS veikla.juk jeigu Kaune ne tik galima gyventi, bet Kaunas tiesiog GALI, tai gal ir LBS GALI. labai norėčiau, kad galėtų…

    Patinka

    1. Matai, jei LBS stabdytų “licenciją“ mokyti ir KBMui, nes nėra programos formaliai patvirtintos, tai labai sabotuoti neišeitų ir visi mokymo moduliai atsirastų itin spėriai, nes laikas – pinigai. 😀

      Jei deadline Dovydėnas neturi, tada gali tempti ilgai, kaip ir sakai. Bet tai ar čia jo vieno reikalas? Gal galima rasti kitą kontraktorių, jei šis neberodo intereso? Jam gal ir pagal turimą medžiagą mokyti gerai, ir jei LBS vis tiek egzaminuoja, tai ar jam asmeniškai reikia programas kaitalioti – to reikia LBSui, ne KBMui, ir tiek.

      Na, nepatinka man tai, kuria vaga čia viskas nuėjo, pasakyčiau. Taip reikalai nesprendžiami. Taip generuojamos dar didesnės problemos.

      Patinka

  5. tai kad regis būtent tai ir buvo nutarta sausį – laukti ne tai kad programų naujų iš KBM, o netgi DT alternatyvaus projekto. ir regis neparašyta iki kada ilgiausiai 😀

    Patinka

    1. Nežinojau apie tai. Gal vis tik ne taip suprasta? Nes nauji laipsniai patvirtinti, reikia tik programas pakoreguoti, o ne vėl viską iš naujo dėlioti.

      Nepriklausomai nuo to, koks pono Dovydėno požiūris į mane, aš vis tiek manau, kad jei sprendimas yra jį nustumti ir daryti kažkaip iš naujo, kad tik ne su juo, vietoje to, kad pakoregavus ir adaptavus jau dabar turimas ir naudojamas (gi diplomų apmatuose nėra jokių revoliucijų!), tai yra tuščios ambicijos ir kenkimas bendram reikalui. Bet čia gal tik man taip atrodo.

      Nekelčiau panikos anksčiau laiko. Lauksime, kol arba išryškės sabotažas, arba LBS praneš, kad jau keičia popierius į naujus, kaip ir nuspręsta darbo grupėje ir patvirtinta Taryboje. 🙂

      Patinka

  6. nu, beveik siūlyčiau pradėti statymus ar pavyks pakeisti diplomavimo tvarką iki kokių, tarkim 2020 metų, ar ne. kodėl 2020? tiesiog šiaip, skaičius gražesnis gavosi.

    Patinka

    1. Manau, kad bus greičiau – dar šiais metais. Nebent Taryba nuspręs palaukti, kol koks Dovydėnas jiems visas programas pagal save susidėlios, ir iki tol netvirtins.

      Kas būtų kvaila, nes sistema juk jau patvirtinta, ir pradėti keisti senus į naujus pažymėjimus galima nors ir dabar, nes tai yra grynai techninis materialiosios gamybos klausimas, o ne intelektualaus produkto kūrimas. Netgi programas padaryti neturi sudaryti jokių problemų, kadangi iš jų išmetama, o ne pridedama. O praktikai nurodymų gairės yra nustatytos irgi, tad aš stabdymo nesuprasiu ir laikysiu tai tik sabotažo aktu. 🙂

      Patinka

  7. tai jokių atgarsių taip ir nebus? informacija leika uždara klubo viduje ir plačiąjai buriuotojų bendruomenei paslaptis?

    Patinka

    1. Kad, žinok, nelabai ką yra pasakoti daugiau, nei Linas Baublys papasakojo patiltėje pas Bitlą. Mat Linas Tamkvaitis susirgo, o pirmas susitikimas dar su juo iš esmės tebuvo gairių aptarimas, jokių sprendimų, o apie jas Linas Bablys ir papasakojo (pvz., pavadinimus keis, kad ICC atitiktų ir pan.). Po to jis susiuntė krūvą dokumentų, kas ir prie ko, kad šviestis derėtų prieš ką nors darant. Vilnius/Trakai su Klaipėda truputį iš rūsio iškritę, bet pasivis, nes kiek vėlavo prisidėti. Už tai visus pralenkė Artūras Dovydėnas, bet tai jo tempai kiti, ir jis su dokumentacija dar iki visų susipažinęs, tai nestebina. Jo pasiūlymus iš esmės galima rasti “Vėjo!3“ žurnale, kad nelabai turiu ką atpasakoti – reikia tiesiog pasiskaityti. 🙂

      Tai va, net aš neturiu kokio reportažo iš “masonų ložės“ pasakoti. Nebent kokį anekdotą?

      Kastytis:
      – Reikia panaikinti egzaminų baubą!
      Artūras:
      – Žinai, tu pats kaip baubas, nes ko aš iki egzamino pas save neatkratau, tas ant tavęs sminga. 🙂

      (tikiuosi, jiedu nesupyks – smagūs ten dialogai)

      Patinka

  8. Siuo metu esu Graikijoj. Labai noreciau paklausti apie mokytoju diplomavima. Mano nuomone jis turi buti privalomas.
    Jei kas paklaus,buciau dekingas.
    Kostas

    Patinka

    1. LBS, manau, pradės elgtis kaip kiekviena civilizuota organizacija ir atestuos instruktorius, kurie dirbs pagal jų mokymo programas.

      Aš tik galvoju, kad reiktų išspręsti jums patiems vieną klausimą dėl leidimo eksternu laikyti egzaminus (dabar leidžiama, keisti lyg ir neketinama). Tuomet nelicencijuotas ir neakredituotas bei neatestuotas mokytojas, ruošiantis pagal LBS programas, ir toliau galės tą daryti, nes jo mokinys ateis, neva, pasiruošęs savarankiškai. Tad kam jam akreditacija iš LBS, kai jis ir taip paslaugą gali parduoti? 😉

      Manau, kad šitą klausimą iškelsiu darbo grupei, nes aš nesu niekaip nesuinteresuotas, tad tikiuosi paaiškinti, kuo viena ar kita sistema turi privalumų ar trūkumų. Jūs tai lengvai akredituositės, manau, bet tuo pačiu manau, kad nepatiks, jei kažkas “dušmanins“ (kaip tie ruslikai su IYT uostamiestyje), nes priversti legalizuotis LBS tuomet svertų neturi.

      Įdomus klausimas, būtinai perduosiu! 🙂

      Patinka

Parašyk atsiliepimą čia:

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.