Laivas, kuris motyvuoja plaukti


Jei žmonėms, niekada nepatyrusiems ne tik buriavimo malonumo, bet ir plaukimo laivu, pasiūlai galop tą imti ir išbandyti kartu ir leistis į kelionę laive (ol. jachta) savaitei ar dviem, spėkite, kokį laivą jie iškart prisimena?

Kas pasakė – kapitono Vrungelio “Bėdą“?!

Ne!

“Titaniką“…

Komentarų: 10

  1. Taigi turim dabar jau legendiniu tituluojamą “Ambersail“ bei tikresnę legendą, nors gal kiek primirštą, “Lietuvą“. Puikūs, daugelį mylių įveikę motyvatoriai ir be to buriniai 😉

    Patinka

    1. Va čia ir yra bėda – nei vieno, nei kito kažkodėl nemini. 😦 Ir aš jau galvoju apie atskirą temą, nes “Ambersail“ – tai čia jau kita lyga, nei mano pasiūlymas. Ir kodėl žmonės baidosi tiek vieno, tiek kito: buvo ir tokių, kurie “nei pro kur ne buriuotojai“, bei stebėjosi, “o tai kaip galima jachtą pačiam valdyti“ ar “tai čia reikia turėti ypatingų gabumų“ (gerai, kad ne antgamtinių galių).

      Tas irgi parodo, kokio lygio pas mus supratimas apie buriavimą, ir ką derėtų daryti, kad tą supratimą keisti. Bet tokia viena lobistinė visuomeninė organizacija, kurios vardo čia neminėsime, užimta jai svarbesniais dalykais. 🙂

      Patinka

      1. teisingai, apie mirusius tik gerai arba nieko..

        taip jau buna, kai suvokimas baigiasi ties nuosavu bušpritu..

        kartais pagalvoju – gal geriau jau kokia politinė šaika pasigautų buriavimą – nors nuskambėtume.. gal po kurio laiko ir visuomenės samonėj pasikeistų kai kas (kas paneigs, kad po oranžinių dviračių trilerio ‘dingti per 60 sekundžių’ dviratis ilgainiui tapo populiaresnis ir tarp suaugusių..)

        Patinka

          1. O tai Valinksą pamiršot? Pataisykit jei klystu, bet jei teisingai pamenu, KMR2010’e plaukė. 🙂

            Patinka

            1. Kiek pamenu, tai ten daugiau toks atsitiktinis plaukimas buvo – trumpalaikis susižavėjimas. Nes spauda bandė pripaišyti jachtos pirkimą netgi jam, bet kad po kiek laiko nepasitvirtino, nors jis ne per daug ir spyriojosi, kad pirkęs. 🙂

              Todėl neskaičiuoju. Kaip ir LBS garbės nario Nr.2.

              Patinka

                1. Tai matai, koks tas Valinskas, pasirodo, romantikas, burių mylėtojas ir net istorikas… 🙂

                  Kas dėl plikių, tai aš žinau tokį vieną politiką, kuris burių, galima pasakyti, tiesiog nekenčia, nors dviratį mina mielai.

                  Patinka

  2. na, bandžiau prisimint kokį kitą.. gerokai pagalvojus, prisiminiau “Aurorą“. bet irgi turbūt nemotyvuojantis..:D va ką gali Holivudas:)

    Patinka

Parašyk atsiliepimą čia:

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.