Marinistika

Maggi Idea – vištos kulšelės

Žinau, kad snobai juoksis ir pirštais badys, savo nusistatymą palydėdami “fui“ ir “fe“ jaustukais, bet va prisipažinsiu, kad šiandien išbandžiau Maggi Idea – tą, kur skirta vištai kepti.

Iš tikro, mėgstu patiekalus, kur nieko daryti nereikia. Bet šiuo atveju – na, jau visiškai nieko!

Įpakavime yra maišiukas. Tad tinka tik toms laivėms, kurių kambūze viryklė yra ne paprastas “primusas“, kaip pas mus kuklūs ir paprasti Baltijos buriuotojai įpratę, o turi dar ir orkaitę (Viduržemio jūros čarterinėse jachtose – bemaž visose). Į maišą sumetat kulšeles – rašo, kad reikia 8. Tą ir padariau.

Bet, užbėgdamas už akių pasakysiu, kad verčiau sumesti mažiau kulšelių, o joms į kompaniją įmesti papjaustytų stambiai bulvių!

Nieko pilti be to, kad suberiate prieskonius iš įpakavimo, daugiau į maišėką nereikia – višta orkaitėje (ir bulvės, jei įmetėte) keps savo sultyse. Ir vištos pas mus tikrai ne nuo dehidratacijos galą gauna, tad skystimėlio pakaks.

Maišiuką užrišat, pakratot viską, kad išsivoliotų, ir įmetat į indą, nebijantį karščio – ir pašaunat į 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitusią orkaitę, geriausia, į žemutinę lentyną, valandai. Per tiek laiko galima drąsiai ant denio bimbinėti ir škvaliukus gaudyti, nusistačius žadintuvą. O gal kai kam va ir pusė vachtos taip pralėks. Vištos kulšelės priežiūros nereikalauja, pačios iš užrišto maišiuko neišsilaksto…

Salotas gaminat pagal skonį, o jei tingite (kažkaip prisiminiau Rimtauto Rimšo pasakojimus apie jo kulinarines valandėles jūroje vienam plaukiant…), tai atsidarot stiklainį su žirneliais. Jei dar ir majonezo kur rasite, tai, skaityk, ištisa puota gaunasi lyg “taip ir buvo suplanuota“!

Aš valgiau su itališka “čebatine“ duona, bet pasigailėjau, kad bulvikių nesumečiau – o va jums tą padaryti ir rekomenduoju.

Skanaus!

* * *

P.S. pamiršau pridurti – geriausias dalykas tame yra tas, kad nereikia šveisti nei orkaitės, nei mazgoti netgi to indo, kuriame višta čirškinosi! Visus nereikalingus riebalus tiesiog išmeti kartu su maišeliu! Labai ekologiška (neskaitant šiukšlių), nes vanduo indams (jei neskaityti tų, iš kurių valgėt – bet tinginiai ir čia apsirūpina vienkartiniais…) nenaudojamas, kas, beje, yra aktualu ir laivėse toliau nuo kranto.

Reklama
Standartinis

4 komentarai apie “Maggi Idea – vištos kulšelės

    • Tai kad nelabai buvo ką: kol kišau, tai tiek ten ir to vaizdo – “mėlynukai“ keliauja į maišiuką, o kai iškepė, tai maišiukas visas iš vidaus parudavo, išsipūtė, ir neaišku, kas ten viduje buvo… Gi ištrauktos kulšelės atrodo gana standartiškai, tai nebent tik kokį serviravimo meno pavyzdėlį sukomponuoti į natiurmortą. 🙂

      Žodžiu, visiškai nėra ne tik ką čia gaminti, bet ir fotografuoti! 😀

      Patinka

    • Už nuorodą – ačiū! Pastudijuosim.

      Už viešą pasmerkimą – irgi ačiū! Planuoju pasitaisyti! 🙂 Ir išbandyti receptus tinkamesnius, nes šiuo metu šita rubrika yra daugiau pripuolamai pildoma ir kaip pakliuvo.

      Pagrindinė priežastis, kodėl Maggi Idea čia įmečiau – nes visiškai nieko daryti nereikia. Tad ta valanda nuo buriavimo niekaip neatitraukia net ir vienišius, kurie ramiai gali leisti laiką kokpite, o ne kambūze. Kas kita, kad dauguma tokių laivių, ypač Baltijoje, orkaičių tikrai neturi – tik “primusėlius“, todėl suprantu smerkimą. O va tinginiai Viduržemiuose gali pasinaudoti – ten yra orkaitės, ir “čarteristams“ gali praversti.

      O dėl žuvavimo… taip, dar reikia sugebėti pasigauti. Kiek pamenu iš Rimšo knygos, tai ir jam ne itin kaip sekasi – dažniausiai “susižvejoja“ tik arba kokią dešrą iš palubės, arba džiovintą sūrį iš po gulto, o aš esu žvejys dar prastesnis… 🙂

      Patinka

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Keisti )

Connecting to %s